Cunoastem foarte bine
problemele tale.
Sectorul medical si igiena sunt doua notiuni inseparabile. In special acum cand suntem din ce in ce mai des amenintati de epidemii sau pandemii ce se raspandesc la nivel global cu viteze alarmante.
Fie ca este vorba de spitale, clinici, centre medicale, cabinete stomatologice, cabinete veterinare, laboratoare de analize sau chiar azile, toate au o misiune comuna: ingrijirea si vindecarea pacientilor, si lupta impotriva raspandirii infectiilor nosocomiale si virusurilor.
In acest sens, tot sectorul medical este reglementat de catre ministerul sanatatii prin Ordinul 914/2006 modificat cu 1096/2016, si mai recent sub presiunea pandemiei de SARS-COV-2(Covid-19) modificat de mai multe ori in 2020 si 2021
Norme privind asigurarea conditiilor generale de igiena, Anexa 1 la Ordinul 1096/2016, Art. 3:
1. Finisajele încăperilor de spital în care staţionează sau se deplasează bolnavii ori în care se desfăşoară activităţi medicale vor fi:
a) lavabile;
b) rezistente la dezinfectante şi alte substanţe biocide, avizate pentru uz spitalicesc; c) rezistente la decontaminări radioactive (după caz);
d) fără asperităţi care să reţină praful şi să favorizeze dezvoltarea germenilor;
e) negeneratoare de fibre sau particule care pot rămâne suspendate în aer;
f) rezistente la acţiunea acizilor (în laboratoare şi săli de tratamente).
2. Se interzice folosirea materialelor de finisaj care prin alcătuirea lor sau prin modul de punere în operă pot favoriza dezvoltarea de organisme parazite (artropode, acarieni, mucegaiuri) sau a substanţelor nocive ce pot periclita sănătatea omului.
3. Este interzisă amenajarea de tavane false în spaţiile frecventate de bolnavi.
4. Unghiurile dintre pardoseală şi pereţi trebuie să fie concave.
5. Se interzice mochetarea pardoselilor sau utilizarea covoarelor.
Majoritatea finisajelor din sectorul medical existent NU RESPECTA aceste norme de igiena.
Vopseaua asa zis „lavabila” sau gresia si faianta montata cu rosturi incalca mai multe dintre punctele enumerate mai sus. Aceste finisaje inca exista in sectorul medical pentru ca fac parte dintr-un cerc vicios: cladirile au fost proiectate si construite inainte de aderarea Romaniei la normele internationale HACCP si ISO, iar organele de control trec cu vederea sau amendeaza usor aceste institutii pentru ca pe de alta parte, pe piata din Romania aproape ca nu au existat solutii viabile care sa respecte toate normele reglementate de Ministerul Sanatatii conform ISO 14664, H.A.C.C.P.
MedClyn este un sistem de placi si accesorii specifice,
destinate mediilor ce trebuie sa respecte standarde inalte de curatenie, igiena si aspesie.
Aprobat DSV Directia Sanitar Veterniara!
MedClyn respecta normele Ministerului Sanatatii, DSP, H.A.A.C.P, ISO 16444.
MedClyn este un sistem de placi si accesorii specifice (plinti, coltare interior-exterior, imbinari, garnituri de etansare, etc), care se lipesc pe pereti si tavane in mediile ce trebuie sa respecte standarde inalte de curatenie, igiena si aspesie. Ideal pentru sectorul medical!
Placile sunt realizate din rasina de poliester si fibra de sticla, ceea ce le da o rezistenta mecanica foarte mare (socuri, presiune, rupere).
Suprafata placilor este acoperita cu un gel special (GelCoat), un material cu un grad de porozitate zero, ceea ce face placile foarte rezistente la dezinfectie cu substante biocide, caldura, spalare cu presiune sau aburi, decontaminare radioactiva sau actiunea acizilor.
Placile sunt 100% netede, ceea ce face imposibila dezvoltarea de organisme parazite (artropode, acarieni, mucegaiuri), sau aderarea substantelor nocive ce pot periclita sănătatea omului.
Placile au un grad de porozitate zero si sunt antistatice, ceea ce face imposibila retinerea prafului sau microparticulelor antrenate de sistemele speciale de ventilatie ale salilor de operatie, camerelor sterile, camerelor de supraveghere post-operatorie, etc.
Accesoriile de montaj (coltare, imbinari, garnituri, etc) etanseaza placile si intreg sistemul, facand astfel imposibila trecerea umiditatii si formarea microbilor, bacteriilor sau mucegaiului intre placi si suportul existent (pereti, tavane). Imbinarile peretilor cu tavanele si pardoselile se fac cu coltare concave cu garnituri de etansare.
Vrei sa afli cat te-ar costa sistemul MedClyn pentru proiectul tau?
Introdu datele tale, si te contactam in cel mai scurt timp pentru a ne da mai multe detalii despre proiectul tau, astfel incat sa-ti putem face un pret foarte bun!
Sau contacteaza-ne direct
la 0733 200 500,
si stabilim la telefon!
Avantajele sistemului MedClyn
Marele avantaj pentru sectorul medical este ca se poate instala cu usurinta pe toate tipurile de suport existent.
Fie ca e vorba de o renovare a unor spatii vechi ce nu respecta normele de igiena, sau de spatii noi ce urmeaza a fi date in folosinta, rezultatul este acelasi: Sistemul MedClyn ofera spatiilor un aspect igienic, luminos si PROFESIONAL, ce respecta standardele Ministerului Sanatatii.
Aprobat DSV
Directia Sanitar Veterinara!
Caracteristici placi:
In cazul renovarii,
avantajele sistemului MedClyn sunt:
Se instaleaza pe suporturi existente (tencuieli vechi partial decopertate, vopsea acrilica sau alchidica, lemn, beton, etc). Dupa pregatirea suportului, placile MedClyn se lipesc cu un adeziv puternic de tip „mastic”, cu grad extrem de mare de adeziune pe orice suport (60kg/ cm2)
Sistemul se monteaza extrem de rapid in comparatie cu alte solutii (gresie, faianta, sugraveli), ceea ce inseamna o intrerupere mult mai mica a activitatii medicale.
Curatenie si praf mai putin in timpul lucrarilor.
Dupa masuratori, 80% din placi vor fi taiate la sediul MedClyn, urmand ca in santier sa se faca doar montajul si ajustarile.
Asta inseamna un santier mult mai curat, fara praf. Acest lucru permite renovarea cladirii si spatiilor pe sectoare, astfel incat activitatea medicala sa continue in celelalte spatii/sectoare.
Garantie 20 ani!
Suprafata vizibila a placilor este acoperita cu gel de inalta densitate pigmentat ALB stralucitor (Ral 9010), care isi pastreaza culoarea si luciul timp de +20 ani, chiar si in cele mai grele conditii de exploatare: curatare regulata cu produsi sau dezinfectanti puternici, cum ar fi peroxidul de hidrogen folosit in industria farmaceutica si medicala.
In cazul constructiilor noi,
avantajele sistemului MedClyn sunt:
Economie de bani. Sistemul MedClyn poate inlocui, inca din faza de proiectare, anumite etape de finisare. De exemplu: tencuieli pe peretii ne-portanti, rostuirea placilor de gips-carton, finisarea peretilor cu coltare interior-exterior. Prevazand sistemul MedClyn inca din faza de proiectare, reduceti costurile cu aceste finisaje.
Economie de timp. Sistemul MedClyn se monteaza foarte rapid in comparatie cu celelalte solutii de finisare (gresie, faianta, zugraveli, etc). Placile au dimensiuni foarte mari (1,20 x 3 – 5 metri), accesoriile se monteaza in acelasi timp cu placile, si intreg sistemul este util imediat dupa montare (nu necesita timpi uscare sau punere in lucru).
Economie la sistemul de iluminare. Placile MedClyn sunt ale lucioase (Ral 9001), ceea ce faciliteaza foarte mult reflexia luminii naturale sau artificiale. Spatiile amenajate cu sistemul MedClyn par mult mai luminoase, cu surse de lumina mai putine decat in cazul celorlalte solutii (zugraveli, faianta, etc). Montand mai putine surse de iluminare artificiala, in timp se fac si economii la costurile cu energia electrica.
MedClyn, aliatul perfect in prevenirea si combaterea infectiilor si virusurilor!
Solutia perfecta pentru domeniul medical.
Aplicabila in:
Vrei sa afli cat te-ar costa sistemul MedClyn pentru proiectul tau?
Introdu datele tale, si te contactam in cel mai scurt timp pentru a ne da mai multe detalii despre proiectul tau, astfel incat sa-ti putem face un pret foarte bun!
Sau contacteaza-ne direct
la 0733 200 500,
si stabilim la telefon!